vrijdag, 02 juni 2017

ZWARE STRAFFEN VOOR PAOK EN AEK NA RELLEN TIJDENS BEKERFINALE

ZWARE STRAFFEN VOOR PAOK EN AEK NA RELLEN TIJDENS BEKERFINALE

De disciplinaire commissie van de Griekse voetbalbond legt PAOK Saloniki en AEK Athene zware straffen op voor de rellen die uitbraken tussen supporters bij de Griekse bekerfinale van 6 mei.

PAOK won de bekerfinale met 2-1, maar de wedstrijd werd overschaduwd door hevig supportersgeweld.  Hooligans van de rivaliserende clubs raakten al uren voor het eerste fluitsignaal betrokken in massale vechtpartijen rond het Panthessaliko-stadion.  Ongeveer 4.000 mensen moesten overgebracht worden naar ziekenhuizen.

De Griekse voetbalbond besloot vandaag vooral PAOK zwaar te bestraffen.  De club krijgt 6 punten afgetrokken in het klassement van de Griekse competitie.  Die is reeds afgelopen en dat betekent dat PAOK definitief zakt van plaats 2 naar plaats 3.  Hierdoor spelen ze volgend jaar voorrondes van de Europa League in plaats van voorrondes van de Champions League en stijgt Panathinaikos, met Griekse Belg Viktor Klonaridis, naar de tweede plaats.  Bovendien moet PAOK volgend seizoen haar eerste 7 thuiswedstrijden afwerken zonder supporters en een boete betalen van 282.500 €.

AEK Athene komt er met een mildere straf vanaf.  Zij kregen geen puntenvermindering, maar moeten in het seizoen 2017-2018 3 wedstrijden voor een leeg stadion spelen en een boete van 170.000 € betalen.

Afbeeldingsresultaat voor PAOK_AEK

07:46 Gepost door Yamas in Gerechtelijk nieuws, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.