dinsdag, 30 mei 2017

GRIEKSE CLUB YAMAS GEHULDIGD IN GRIEKENLAND

GRIEKSE CLUB YAMAS GEHULDIGD IN GRIEKENLAND

Eerder deze maand werd de Griekse Club Yamas uit Bredene gehuldigd in Griekenland.  Dat gebeurde in het lieflijke dorpje Samonas op het eiland Kreta met de organisatie van een Grieks/Belgisch festivalletje.  

Alles was versierd met Griekse en Belgische vlaggetjes, er waren ballonnen in de Belgische driekleur en het Griekse blauwwit.  Het 24 inwoners tellende dorpje stond op zijn kop.  

Het was initiatiefnemer Konstantinos Gianoulakis, eigenaar en uitbater van Samonas Traditional Settlements (waar heel wat Yamassers regelmatig verblijven) die de honneurs waarnam.   In een uitgebreide speech werden de 10 aanwezige Yamassers in de bloemetjes gezet voor hun steun aan Griekenland op diverse vlakken.  Yamas steunt er immers al jaren - op bescheiden wijze - diverse goede doelen

Op Kreta:

  • het weeshuis 'The Branch' in Chania,
  • het stedelijk bejaardentehuis in Chania en
  • de Dokters van de Wereld, afdeling Chania

In Athene:

  • Kinderopvangcentrum Penelopeion

Vertegenwoordigers van alle Kretenzische goede doelen waren aanwezig: de kids en hun begeleiders van het weeshuis hadden een bus ingelegd, een delegatie van de Dokters van de Wereld, een afvaardiging van het bejaardentehuis.

Verder tekenden ook dansgroep Viglatores en de muzikanten Giorgos Milonakis  (ooit nog op het Grieks Zomerfeest in Bredene) en Giannis Giakoumakis present en trakteerden de aanwezigen op een spetterend optreden.  Ook heel wat genodigden, dorpsbewoners en hoogwaardigheidsbekleders maakten de trip naar Samonas en brachten mee hulde.  Er was lekker eten en drinken in overvloed en ambiance à volonté. 

De Yamassers werden hartelijk bedankt voor hun inspanningen die ze doen voor Griekenland en uit erkentelijkheid ontvingen ze symbolisch allemaal afzonderlijk het ereburgerschap en de dorpssleutel van Samonas.  Het hele gebeuren kreeg ook de nodige weerklank in de regionale plaatselijke pers.

De Griekse Club Yamas dankt op haar beurt iedereen die deze huldiging mogelijk maakte en ook allen die over al die jaren op een of andere manier bijdroegen om deze steun mogelijk te maken.  

Hieronder een fotoreportage en een samenvattend filmpje van het gebeuren.

foto van Annuschka Plovie.

Een deel van de Grieks/Belgische versiering.

foto van Annuschka Plovie.

De Yamassers met een aantal vertegenwoordigers van de goede doelen.foto van Annuschka Plovie.

Het anders zo rustige dorpje werd overrompeld.

foto van Annuschka Plovie.

Giannis Giakoumakis en Giorgos Milonakis gaven het beste van zichzelf.

foto van Annuschka Plovie.

De kids van het weeshuis kregen van Yamas, zoals elk jaar, elk een paar nieuwe sportschoenen op maat.

foto van Annuschka Plovie.

Enkele Yamassers met hun erediploma en dorpssleutel.

foto van Annuschka Plovie.

Viglatores


 

Commentaren

Namens het Oriste-Griekenlandforum proficiat met deze terechte huldiging; 'Yamas' is al jarenlang een waardevolle bron van informatie over alles dat met Griekenland te maken heeft.

Gepost door: Ger | donderdag, 01 juni 2017

De commentaren zijn gesloten.