zondag, 07 mei 2017

PAOK WINT GRIEKSE VOETBALBEKER

PAOK WINT GRIEKSE VOETBALBEKER

Met een belangrijke rol voor Diego Biseswar heeft PAOK Saloniki de beker van Griekenland gewonnen. Zaterdag werd in de finale in het Panthessaliko Stadio in Volos AEK Athene met 2-1 verslagen.  

De aftrap was al met een half uur vertraagd, omdat supporters van beide clubs slaags waren geraakt met de ME. Die gebruikte traangas om de opstootjes neer te slaan. Volgens lokale berichten zijn 30 mensen opgenomen in het ziekenhuis met hoofd- en buikwonden.

Biseswar, die afgelopen zomer het Turkse Kayserispor verruilde voor PAOK Saloniki, opende in de 24ste minuut de score voor zijn club.  Lang kon PAOK niet genieten van de voorsprong; 3 minuten later herstelde Lazaros Christodoulopoulos het evenwicht voor AEK Athene. Het bleef vervolgens lang 1-1, maar Pedro Henrique bezorgde PAOK in de 81ste minuut met de 2-1 de vijfde Griekse beker in de clubhistorie.

Met 27 eindzeges is landskampioen Olympiakos de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Griekse beker, gevolgd door Panathinaikos (18), AEK Athene (15) en PAOK (5).  

Het was de eerste prijs voor de ploeg uit Thessaloniki sinds 2003.

Stefanos Athanasiadis loodst de beker langs een cordon van de ME.

09:47 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.