woensdag, 19 april 2017

4 DODEN BIJ CRASH LEGERHELIKOPTER BIJ KOZANI

4 DODEN BIJ CRASH LEGERHELIKOPTER BIJ KOZANI

Bij een ongeval met een helikopter van het Griekse leger zijn zeker 4 militaire inzittenden om het leven gekomen. Dat meldt de legertop.

Het toestel met 5 militairen aan boord stortte neer ten zuiden van de stad Kozani, in het noorden van Griekenland.  Volgens de eerste vaststellingen zou de helikopter tegen hoogspanningskabels gevlogen zijn, waarna de piloot de controle over het toestel verloor.  Op het moment van het ongeval was het erg mistig in de regio.

In de crash kwamen 4 mensen om, allen inzittenden van de helikopter.  De hoogste in rang is generaal-majoor Giannis Tzanidakis (die pas enkele dagen geleden aangesteld was als plaatsvervangend commandant van het eerste leger).  Verder lieten ook kolonel Thomas Adamou en luitenant Konstantinos Hatzis het leven.  Ook de piloot van de helikopter majoor Dimosthenis Goulas kwam om.  Hij had 1620 vlieguren met dit soort toestel.  De enige overlevende is de vrouwelijke sergeant Vasiliki Plexida.  Zij is zwaar gewond, maar buiten levensgevaar. 

19:19 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.