maandag, 17 april 2017

GRIEKSE YAMASTRADITIE IN LIDL

GRIEKSE YAMASTRADITIE IN LIDL

Het is ondertussen meer dan 10 jaar geleden (in maart 2007 om precies te zijn) dat discountketen Lidl voor het eerst uitpakte met een Griekse week in België en wij zijn nog steeds bijzonder fier dat dit gebeurde op aangeven van onze eigenste Griekse Club Yamas uit Bredene. 

Yamas stelde vast dat Lidl allerlei themaweken organiseerde, maar nooit eens een Griekse.  Nochtans was (en is) Lidl ook actief in Griekenland, dus kon dat toch zo moeilijk niet zijn.  Het Yamasbestuur trok zijn stoute schoenen aan en schreef in het najaar van 2006 een brief naar de Belgische Lidl-directie met het voorstel om af en toe eens een Griekse week te organiseren.  Kort nadien kregen we een obligaat antwoord waarin ze ons lieten weten dit te zullen onderzoeken.  We dachten dat we er nooit meer iets van zouden horen, maar het onderzoek had blijkbaar aan het licht gebracht dat dit zou kunnen aanslaan, want enige maanden later, in maart 2007, waren de rekken voor het eerst gevuld met Griekse producten en sindsdien doen ze dit minstens een keer per jaar.  Ondertussen kreeg dit ook navolging in de Lidls in tal van Europese landen, zoals Nederland, Groot-Britannië, Duitsland, Frankrijk...  En dit allemaal door een briefje van dat Griekse Clubje uit Bredene.

Vanaf donderdag 20 maart 2017, kan de liefhebber van Griekse specialiteiten zich weer even tegoed doen in alle Lidl-vestigingen van België.  Het tijdelijk aanbod is weer heel uitgebreid en het is zaak er snel bij te zijn.  

lidl 2007.jpg

Het krantenartikel uit 2007

Klik op de afbeelding hieronder om naar de website van Lidl doorgeschakeld te worden en u te vergewissen welke Griekse delicatessen er zoal te koop zijn.

lidl griekse traditie dat smaakt.JPG

De commentaren zijn gesloten.