donderdag, 13 april 2017

MILJOENENINVESTERINGEN IN GRIEKSE LUCHTHAVENS

MILJOENENINVESTERINGEN IN GRIEKSE LUCHTHAVENS

Fraport, moederbedrijf van onder andere Frankfurt Airport, steekt 400 miljoen € in het updaten en uitbreiden van 14 luchthavens in Griekenland.  De onderneming voert de komende 40 jaar het management over de vliegvelden.

Naast de miljoeneninvestering om de luchthavens op te knappen betaalde Fraport meer dan 1,2 miljard € aan staatsbedrijf Hellenic Republic Asset Development Fund om de vliegvelden te mogen exploiteren, naast een jaarlijkse fee van bijna 23 miljoen €.  Ook moet een deel van de winst worden afgestaan.

Desalniettemin verwacht Fraport goed geld te verdienen aan het exploiteren van de luchthavens. “Griekenland heeft enorm potentieel om een nog belangrijkere toeristische bestemming te worden”, redeneert topman Stefan Schulte.  Fraport haalt op dit moment al 20 % van haar omzet uit deelnames in buitenlandse luchthavens, waaronder die van Lima, Xi’An en Hannover.

De luchthavens waarop de deal betrekking heeft zijn die van Aktion, Kavala, Thessaloniki, Corfu, Chania, Kefalonia, Kos, Mytilini, Mykonos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos en Zakynthos.  Die waren vorig jaar samen goed voor ruim 25 miljoen passagiers, een groei van circa 10 %.

chania airport.jpg

De luchthaven van Chania (eigen foto)

18:34 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.