vrijdag, 17 maart 2017

OOK IN PARIJS ONTPLOFTE BOMBRIEF KWAM UIT GRIEKENLAND

OOK IN PARIJS ONTPLOFTE BOMBRIEF KWAM UIT GRIEKENLAND

Ook de bombrief die gisteren ontplotfte bij het I.M.F. in Parijs, waarbij een vrouw gewond raakte, werd verstuurd vanuit Griekenland.

Dat hebben de Franse autoriteiten laten weten aan de Griekse overheid, zegt de Griekse vice-minister van burgerbescherming Nikos Toskas.  Op de brief stond een Griekse afzender met daarop de naam van een parlementslid van de Griekse oppositie.  Er zijn geen aanwijzingen dat er nog dergelijke bompakketten in omloop zijn.

Wie er achter de aanslag zit is onduidelijk.  Maar er zijn grote overeenkomsten met een bompakket dat woensdag aankwam bij de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

 

Dat paket werd onderschept voordat het werd geopend.  De Griekse extreemlinkse groep de Conspiracy of Fire Cells heeft verantwoordelijkheid voor het versturen van dat pakket geclaimd.

De secretaresse die de bombrief in het IMF-kantoor vlakbij de Arc de Thriomphe opende is gewond geraakt aan handen en gezicht, meldt France 24.  Ze liep gehoorschade op door de knal maar is buiten levensgevaar.

Volgens de Franse zender was de brief bestemd voor Jeffrey Franks, de directeur van IMF Europa.  Het explosief leek in elkaar geknutseld en leek volgens de Franse politie nog het meest op een groot rotje.

IMF-voorzitter Christine Lagarde liet gisteren in een kort bericht al weten dat ze de 'laffe daad' veroordeelt en dat het IMF zijn werk onverminderd doorzet.

Nikos Toskas

 

20:00 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.