donderdag, 16 maart 2017

BOMBRIEF UIT ATHENE NAAR DUITS MINISTERIE

BOMBRIEF UIT ATHENE NAAR DUITS MINISTERIE

Gistermiddag kwam op het Duitse ministerie van Financiën een verdacht pakket aan.  Dat blijkt verstuurd te zijn vanuit Athene.  Dat meldt de Griekse regering.  Een woordvoerder van het ministerie voor Burgerbescherming meldde woensdagavond in Athene dat de Duitse autoriteiten met hun Griekse collega's contact hebben opgenomen.

Volgens de Duitse autoriteiten ging het niet om een pakket, maar om een dikke enveloppe.  De naam van de plaatsvervangende leider van de conservatieve oppositiepartij Nea Dimokratia, Adonis Georgiadis, stond als afzender op de enveloppe.

De brief met daarin verschillende explosieven en scherpe slaghoedjes werd ontdekt in het postkantoor van het ministerie van Financiën in Berlijn en moest waarschijnlijk de Duitse minister van financiën Schauble of een van zijn medewerkers treffen.  Schauble heeft zich steeds als hardliner tegen Griekenland opgesteld.  Als de enveloppe gewoon geopend was, had die tot zware verwondingen kunnen leiden.

Op Twitter bevestigde Georgiadis dat zijn naam als afzender gebruikt werd.  "Het is geen grap, het is jammer genoeg waar."  Aan de krant Bild zei de partijleider verder nog dat "de terrorist(en) inderdaad mijn naam gebruikt heeft of hebben, omdat ik in Griekenland bekend sta als vriend van mijnheer Schäuble".

Afbeeldingsresultaat voor Άδωνις Γεωργιάδης

Adonis Georgiadis

09:51 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.