vrijdag, 10 februari 2017

EVACUATIE DUIZENDEN MENSEN VOOR ONTMANTELING BOM IN THESSALONIKI

EVACUATIE DUIZENDEN MENSEN VOOR ONTMANTELING BOM IN THESSALONIKI

In de Griekse havenstad Thessaloniki is het aftellen naar de ontmanteling van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.  Meer dan 70.000 Grieken in de voorstad Kordelio moeten dit weekeinde hun huis uit vanwege het risico tot zware ontploffing.

De bom van 250 kilogram werd vorige week ontdekt op een diepte van 5 meter tijdens graafwerkzaamheden bij een benzinestation in een drukke woonwijk.  Deskundigen zullen zondag in alle vroegte beginnen met het verwijderen van de ontsteker.  Dat zal zeer traag en bedachtzaam moeten gebeuren, iets dat naar schatting enkele uren gaat duren.   Daarna hoopt men de bom voorzichtig te kunnen transporteren naar het militaire oefenterrein van Askou-Profiti, ruim buiten de stad, waar deze gecontroleerd tot ontploffing zal worden gebracht.

Bewoners in een straal van 1.900 meter rond de vindplaats worden geëvacueerd. Het wordt de grootste evacuatie in vredestijd in de geschiedenis van het land.

Ondertussen heeft het leger een muur van zandzakken aangelegd rond de put waar de bom gevonden werd.  Het hele gebeuren zal een grote chaos met zich meebrengen.  Tal van mensen dienen hun geplande activiteiten uit te stellen, met op zondag vele misvieringen, dopen, huwelijken, maar ook bedrijven die normaal werken.  Ook het verkeer zal zwaar getroffen worden met tal van geblokkeerde wegen en omleidingen.

Ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στο Κορδελιό

18:45 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.