dinsdag, 20 december 2016

PRODUCTEN VAN MULTINATIONALS VERGIFTIGD IN GRIEKENLAND

PRODUCTEN VAN MULTINATIONALS VERGIFTIGD IN GRIEKENLAND

Een Griekse anarchistische groepering heeft naar eigen zeggen tientallen producten van Coca-Cola, Nestlé, Unilever en de Griekse zuivelgigant Delta vergiftigd.  Dat zegt de Griekse politie vandaag.  De anarchisten van 'Green Nemesis' willen de grote voedselbedrijven saboteren, door hen te dwingen hun producten in volle eindejaarsperiode uit de rekken te halen.

Green Nemesis heeft op de alternatieve website Indymedia laten weten dat het een honderdtal producten vergiftigd heeft met javel en zoutzuur. Het zou gaan om Caesarsalade en tomatensaus van Unilever, frisdranken van Coca-Cola en Nestlé, en pakken melk van Delta.  De producten zouden tussen 22 december en 5 januari op de markt worden gebracht.

Volgens de politie is het Griekse voedselagentschap ondertussen op de hoogte gesteld, en zullen de bedrijven in kwestie inderdaad producten uit de rekken moeten halen.

Voor Green Nemesis is dit niet het eerste wapenfeit: in 2013 ondernam de groep al eens een gelijkaardige actie.  Toen werden 2 multinationals verplicht om producten uit de rekken te nemen.

Afbeeldingsresultaat voor coca cola hellenic

18:32 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.