vrijdag, 02 december 2016

GEEN DIESELWAGENS MEER IN ATHENE VANAF 2025

GEEN DIESELWAGENS MEER IN ATHENE VANAF 2025

Na 2025 zal men de Griekse hoofdstad Athene niet meer met een dieselvoertuig kunnen binnenrijden.  Ook in Parijs, Madrid en Mexico-Stad zal dit niet meer kunnen.  Ze liggen de jongste jaren in toenemende mate onder vuur: personenwagens en vrachtwagens op diesel.  Ze stoten grote hoeveelheden fijn stof en stikstofoxides uit die erg nadelig zijn voor de luchtkwaliteit.

Vooral in steden groeit dit probleem met de dag.  In een poging het tij te keren, hebben de burgemeesters van Parijs, Madrid, Athene en Mexico-Stad aangekondigd dat voertuigen op diesel vanaf 2025 hun stad niet meer in mogen.  Ze deden dit op een vergadering van de C40 in Mexico.  Dat is een tweejaarlijkse bijeenkomst van burgemeesters van wereldsteden.  Met het verbod willen ze de luchtkwaliteit in hun stad verbeteren.

De burgemeesters beloven tegelijk alles binnen hun bereik te doen "om het gebruik van elektrische en hybride wagens en wagens op waterstof op te krikken". Ze willen het hun inwoners ook makkelijker maken te voet te gaan of de fiets te nemen.

DSC02858.JPG

19:21 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.