dinsdag, 29 november 2016

STERKE TEMPERATUURDALING IN GRIEKENLAND TREFT VLUCHTELINGEN

STERKE TEMPERATUURDALING IN GRIEKENLAND TREFT VLUCHTELINGEN

In het noorden van Griekenland zijn de temperaturen sterk gedaald.  Daardoor is ongerustheid ontstaan dat de vluchtelingen die aan de koude zijn blootgesteld, hun gebrekkige onderkomens zullen verlaten en beschutting zullen zoeken in de straten.

De vluchtelingen "kunnen naar het centrum van Thessaloniki vluchten om bevriezing te vermijden", zei Giannis Boutaris, de burgemeester van de op één na grootste stad in Griekenland.

De voorbije 2 dagen sloeg het weer snel om: van 20 graden Celsius daalde het kwik tot vriestemperaturen in het noorden.  In het zuiden, ook in Athene, zakte de temperatuur onder 10 graden.

Meer dan 62.000 vluchtelingen en migranten zijn al maanden gestrand in Griekenland.  Ongeveer 17.000 bevinden zich in opvangcentra op Griekse eilanden, de rest op het vasteland.  De meesten leven in abominabele omstandigheden in overbevolkte centra. Velen moeten in tenten zonder verwarming verblijven.

Griekenland was de Europese toegangsweg voor meer dan 1 miljoen vluchtelingen, vooral Syriërs, op weg naar Duitsland en andere rijke EU-landen.

Χιόνια στα βόρεια προάστια από το βράδυ

18:12 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.