zondag, 04 december 2016

KATERINA FOTINAKI IN GENT

KATERINA FOTINAKI IN GENT

Op vrijdag 27 januari 2017 treedt Katerina Fotinaki op in de Handelsbeurs in Gent.   Fotinaki heeft een unieke stem.   Als zangeres, gitariste en componiste is ze een van de meest opmerkelijke vertegenwoordigers van de moderne ‘Griekse diaspora’. Jarenlang speelde ze aan de zijde van de populaire zangeres Angelélique Ionatos, maar in 2014 trad ze zelf op de voorgrond.

Haar solodebuut Tzitzikia was een verrassend voldragen album van een artieste met schijnbaar grenzeloos potentieel.

De ziel van een cultuur kan je pas vatten als je die achter je durft te laten.  Fotinaki verliet Griekenland in 2006 met Angelique Ionatos, maar keert in haar eigen muziek met een frisse blik terug.

Haar apart gitaarspel lijkt een verlengde van zichzelf, waarmee ze een persoonlijk antwoord creëert op de Griekse muzikale traditie.  Ze laat zich daarvoor inspireren door goudsmeden van de hedendaagse Griekse poëzie, Anatolische tradities en zelfs tango.

Fontinaki vult de ruimte met haar warme verschijning, expressief gitaarspel en karakteristieke stem. Als artieste die past in het rijtje van muzikale nomaden als Kamilya Jubran en Lula Pena landt ze in de Handelsbeurs met nieuwe verbredende songs.

Vrijdag  27 januari 2017 om 20:15u
HANDELSBEURS GENT (concertzaal)
Deuren: 19:00u
Aanvang concert: 20:15u

Klik op de afbeelding hieronder voor meer info en/of tickets

Afbeeldingsresultaat voor κατερίνα φωτεινάκη

De commentaren zijn gesloten.