maandag, 21 november 2016

GEWEZEN PRESIDENT STEFANOPOULOS OVERLEDEN

GEWEZEN PRESIDENT STEFANOPOULOS OVERLEDEN

De gewezen president van Griekenland, Konstantinos (Kostis) Stefanopoulos, is gisteravond op 90-jarige leeftijd overleden, zo melden Griekse media.

De in Patras geboren Stefanopoulos werd vorige week in een ziekenhuis in Athene opgenomen met een luchtwegeninfectie.  Volgens de dokters overleed hij gisteren om 23.18 uur (22.18 uur Belgische tijd), als gevolg van schade aan verschillende organen, zo berichte de Griekse krant Ekathimerini.

De conservatieve Stefanopoulos, die advocaat was van opleiding, was tussen 1995 en 2005 president van Griekenland met steun van de socialistische PASOK.  Daarvoor had hij verschillende ministerportefeuilles gehad in de rechtse regering die van 1974 tot 1981 het land bestuurde. 

Het was Stefanopoulos die in 2004 de Olympische Spelen in Athene officieel voor geopend verklaarde.  In maart 2005 trad hij af omdat hij de in grondwet voorziene termijn van maximaal 10 jaar als president bereikt had.  Hij werd opgevolgd door Karolos Papoulias, die vorig jaar aftrad.

Afbeeldingsresultaat voor κωνσταντίνος στεφανόπουλος

19:07 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.