dinsdag, 08 november 2016

TOPZOMER VOOR GRIEKENLAND MEDE DANKZIJ ONRUST ELDERS

TOPZOMER VOOR GRIEKENLAND MEDE DANKZIJ ONRUST ELDERS

De Griekse toerismebranche zit voor het eerst sinds 2008 weer in de lift.  Volgens de Griekse onderminister van Toerisme was er dit jaar sprake van grootste omzet ooit gemeten.  De prognose is dat er over het gehele jaar een omzet wordt geboekt die de verwachtingen met 27 miljoen € overstijgt.

Tot en met de maand september was er een groei van 7 %.  De toerisme-industrie heeft baat bij politieke stabiliteit die sinds vorig jaar heerst.  Vorig jaar werd de Griekse zomer gekenmerkt door financiële en politieke crises.

Toenmalig minister van Financiën Varoufakis blokkeerde lange tijd de door de Europese Unie afgedwongen bezuinigingen.  Door de onzekerheid over de toekomst stonden er lange rijen voor de bankautomaten.  Ook werden de Griekse eilanden vorig jaar overspoeld door vluchtelingen uit Afrika en Syrië.  Sinds het vluchtelingenakkoord met Turkije is dit sterk verminderd.

Ook 'profiteerde' Griekenland van de onrust in Turkije en Egypte, landen aan de Middellandse zee die werden geteisterd door staatsgrepen, aanslagen en politieke onrust.  De groei van het toerisme is zeer welkom in Griekenland; die industrie betreft meer dan 25 % van de Griekse economie.  Ook is een groeiende economie hard nodig, om tegemoet te kunnen komen aan de steunpakketten die de Europese Centrale Bank verleende aan de Griekse regering.

vlag acro.jpg

18:54 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.