donderdag, 27 oktober 2016

GOED GRIEKS KIWISEIZOEN IN HET VOORUITZICHT

GOED GRIEKS KIWISEIZOEN IN HET VOORUITZICHT

Landbouweconoom, Konstantinos Maragzokis van Nespar Griekenland, raamt de productie van Hayward kiwi's het komende seizoen op 3 miljoen kilo.  Het Griekse kiwiseizoen gaat gewoonlijk half oktober van start.   "Er zal zo'n 10% minder fruit per boom geoogst worden ten opzichte van vorig seizoen, maar het fruit zal groter zijn.  De best verhandelbare kalibers zijn 27, 30 en 33 en het ziet er naar uit dat we er daar dit seizoen veel van zullen oogsten, zodat we kunnen rekenen op een goed seizoen."

Naast de juiste maten moet het fruit ook aan andere vereisten voldoen, wil het goed verkopen.  Het gehalte droge stof en de hardheid is belangrijk zodat het product geschikt is om voor langere tijd opgeslagen te worden zodat het tot ver in het voorjaar verkocht kan worden.

Ondanks de grote afstand is China één van de belangrijkste bestemmingen voor Griekse kiwi's.  Het fruit is hier al 10 jaar lang op de markt en consumenten herkennen onze kiwi's al omdat we een betere kwaliteit leveren dan andere landen, zoals Italië en Frankrijk.  Dit seizoen hopen we onze volumes naar China te verdubbelen."

 

19:26 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.