dinsdag, 18 oktober 2016

YAMAS STEUNT 'RHODOS FOR LIFE' T.V.V. KANKERONDERZOEK

YAMAS STEUNT 'RHODOS FOR LIFE' T.V.V. KANKERONDERZOEK 

Sinds enkele weken loopt op het Griekse eiland Rhodos opnieuw de actie 'Rhodos Fore Life'.  In de straten van Rhodos is er animatie en staan er verkoopstalletjes waar T-shirts en petjes verkocht worden ten voordele van de actie, die aan haar 7de editie toe is.  

De actie wordt elk jaar afgesloten met een slotmanifestatie met een massale 'walk' of een 'race for life', een wandel- of looptocht van 4,5 kilometer die grotendeels door en rond de oude stad van Rhodos voert.  Dit jaar is het evenement erop gericht om de aandacht te vestigen en het belang te benadrukken van preventie en vroegtijdige opsporing van longkanker en vooral te wijzen op de levensbedreigende gevolgen van passief roken.   De opbrengst van de actie zal geschonken worden aan het algemeen ziekenhuis van Rhodos voor de upgrade van de X-ray-afdeling.  De slotmanifestatie is gepland op zondag 6 november 2016.   

'Rhodos for Life' zamelt al sinds 2010 fondsen in ten voordele van kankeronderzoek op het eiland.  Zo konden in het verleden al verscheidene dure toestellen geschonken worden aan het ziekenhuis: een dermatoscoop voor de detectie van huidkanker, uitrusting voor de behandeling van prostaatkanker, een hysteroscoop voor opsporing en behandeling van baarmoederhalskanker, een colonoscoop voor opsporing en behandeling van dikkedarmkanker, uitrusting voor de diagnose en behandeling van keelkanker en vorig jaar nog een High Definition Ultra Sound System om een vroege diagnose van borstkanker te kunnen stellen.

Het evenement vindt telkens plaats onder auspiciën van de Griekse Kankerstichting en de Medische vereniging van Rhodos.  Op de slotdag wordt dan verzameld op het plein aan het stadhuis van Rhodos om de wandel- of looptocht aan te vatten.

Ook Camilla en Jean van de Griekse Club Yamas uit Bredene werken elk jaar als vrijwilliger actief mee aan de actie.   Zo staan zij mee in voor de verkoop van T-shirts en petjes in de straten van Rhodos.

Wie er niet bij kan zijn en de actie toch wil steunen kan altijd een financiële donatie doen. Informatie: rhodesforlife@gmail.com of bezoek de website van de organisatie op www.rhodesforlife.org of de facebookpagina www.facebook.com/rhodesforlife/ 

Camilla (helemaal vooraan) aan een verkoopstandje


Jean zorgt mee voor de animatie in de straten.

 

De commentaren zijn gesloten.