vrijdag, 14 oktober 2016

TERREURVERDACHTE BRUSSEL OPGEPAKT IN APOKORONAS CHANIA

TERREURVERDACHTE BRUSSEL OPGEPAKT IN APOKORONAS CHANIA 

Een 51-jarige Syriër, die naar verluidt verdacht wordt van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Brussel is donderdag door de politie van Chania op het Griekse eiland Kreta gearresteerd.  Er was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd door de Belgische autoriteiten.

Volgens de informatie verstrekt door de directie Politie van Chania, werd de man donderdagochtend opgepakt in de gemeente Apokoronas door de speciale eenheden van de politie van Chania.   Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, het plegen terroristische daden op EU-grondgebied, mensenhandel en valsheid in geschrifte.

Bij de huiszoeking in het huis waar de man werd aangetroffen, werden tal van mobiele telefoons, elektronische apparaten (laptop, harde schijven, enz.), in beslag genomen, samen met verschillende documenten en een geldsom van 20.000 €.

Apokoronas is een vroegere provincie en sedert 2011 een fusiegemeente.  Het omvat de gemeenten Armeni, Fres, Vamos, Georgioupoli, Asi Gonia, Kryonerida, die zelf allemaal nog samengesteld zijn uit tal van dorpen en dorpjes.  Het is een zeer rustige en dun bevolkte streek (zo'n 13.000 inwoners op een oppervlakte van 313 m²).

DSC06990.JPG

Een zichtje in Apokoronas (eigen foto)

Commentaren

Het is een zeer rustige en dun bevolkte streek (zo'n 13.000 inwoners op een oppervlakte van 313 m²).

Zo dun bevolkt is dat niet hé 13000 op 313 m². :-)
Moet een typo zijn. 313km² ipv 313m² (zo'n miljoen keer groter)

Iedereen kan missen.
Maar is wel grappig. Stel je 313m² voor. Dat is een vierkant van 17m op 17m. Met 13000 inwoners. Dat is een zeer hoog torengebouw.
:-)
Groeten
Danny

Gepost door: Danny Casier | zaterdag, 15 oktober 2016

De commentaren zijn gesloten.