donderdag, 13 oktober 2016

BELGISCH REISBUREAU ORGANISEERT SURVIVAL OP ONBEWOOND GRIEKS EILAND

BELGISCH REISBUREAU ORGANISEERT SURVIVAL OP ONBEWOOND GRIEKS EILAND

Het Belgische reisbureau Beyond Borders uit Zonhoven heeft het onbewoonde Griekse eiland Alimia gekozen als bestemming voor toeristen op zoek naar avontuurlijke vakanties.  in de buurt van Halki in de Dodekanesos,

Vanaf vandaag tot en met 23 oktober 2016 worden 20 mensen op het eiland gedropt en zijn ze ze op zichzelf aangewezen om te overleven.  Gedurende de 11 dagen ter plaatse zullen ze allerlei opdrachten krijgen en 'Robinsonproeven' waarmee ze punten en extra's kunnen winnen: voedsel, gereedschap, een kaart om het zoeken naar een kist die verborgen is op het eiland te vergemakkelijken.  Ze worden verondersteld van zelf in te staan voor hun logement, dus om een soort hut of schuilplaats te bouwen.  Om de veiligheid te garanderen wordt wel permanent voorzien in drinkbaar water en basis voedselpakketten, zodat ze zeker niet zullen omkomen van de honger.

De deelnemers komen uit België, Nederland en Engeland.

Wie na 11 dagen de meeste punten verzameld heeft, wint en krijgt zijn inschrijvingsgeld terugbetaald + 200 € voor de vluchten en 500 € prijzengeld.

Het eiland Alimia (ook Alimnia genoemd) bevindt zich op zo'n half uurtje varen van Rhodos, vlak bij Chalki.  Het eiland is onbewoond sinds het begin van WOII.  Enkel ruïnes van huizen en kastelen herinneren nog aan menselijke aanwezigheid, meer dan 75 jaar geleden.

Zuidereiland 3

19:12 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.