dinsdag, 11 oktober 2016

'GRIEKS VOOR OP REIS' IN BRUGGE

'GRIEKS VOOR OP REIS' IN BRUGGE

Op 7 november 2016 start een nieuwe lessenreeks 'Grieks voor op reis' in Brugge.  De cursus, die georganiseerd wordt door onze zustervereniging Eleftheria Paralias, omvat 10 lessen van 2 uur, op maandagavond.  De lessen zijn vooral gericht op het spreken en het zich kunnen verstaanbaar maken tijdens een verblijf in Griekenland.  Zowel nieuwe cursisten als cursisten die de reeds gevolgde lessen nog eens willen overdoen, zijn van harte welkom.

We starten vanaf het begin met het Griekse alfabet in les 1.  In de daaropvolgende lessen wordt telkens een minimaal, maar noodzakelijk, stukje spraakkunst behandeld.  Doorheen de hele cursus wordt voldoende aandacht besteed aan het lezen van Griekse zinnen en het oefenen van een correcte uitspraak.  Alle cursusteksten zijn telkens vertaald naar het Nederlands zodat je in principe weinig zelf moet noteren.  Het is niet de bedoeling om zinnen van buiten te leren maar wel om je als toerist met handige eenvoudige zinnen en uitdrukkingen te kunnen behelpen, bijvoorbeeld bij het vragen naar de weg, iets bestellen in een restaurant, een hotel reserveren, inkopen doen, naar een museum gaan, vragen waar de bushalte is of hoe laat de boot vertrekt enzovoort.  Met een basiswoordenschat en een beetje grammaticale kennis kan je al gemakkelijk contact leggen met de Griekse bevolking in hun eigen moedertaal. En dat zullen ze appreciëren!

U kan nu nog inschrijven tot eind oktober voor deze lessen.

Praktische inlichtingen

Data van de lessen: 7, 14 en 21 november, 12 en 19 december, 9, 16, 23 en 30 januari 2017 en laatste les op 6 februari 2017.  Telkens van 19u30 tot 21u45

Plaats: CM Ontmoetingscentrum, Koningin Astridlaan 2 te 8200 St.Michiels Brugge.

Prijs: keuze tussen 2 opties:

  • 90 € = volledige cursus met vele bijlagen, in digitale vorm via e-mail, plus gratis cd met ingesproken woordenschat.
  • 100 € = volledige cursus met vele bijlagen, in gedrukte vorm, plus gratis cd met ingesproken woordenschat.

Inschrijven en inlichtingen bij:

  • André Delrue: telefonisch op 050.35.65.05 of per e-mail andre@eleftheriaparalias.com
  • Gaby Simoens: telefonisch op 0476.45.36.66 of per e-mail simoens.g@skynet.be

Afbeeldingsresultaat voor greek people talking

De commentaren zijn gesloten.