donderdag, 29 september 2016

MEERDERHEID GRIEKSE GEPENSIONEERD MOET HET ROOIEN MET 700 €

MEERDERHEID GRIEKSE GEPENSIONEERD MOET HET ROOIEN MET 700 €

Het herhaaldelijk kortwieken van de pensioenen in Griekenland heeft ertoe geleid dat 6 op de 10 gepensioneerden er moet rondkomen met minder dan 700 € per maand.  Dat berichtte de krant Kathimerini vandaag op basis van een enquête van de Griekse Vereniging van Gepensioneerden.  Van de gepensioneerden leeft 44,8% zelfs onder de armoedegrens van 665 € per maand.  Alarmerend is bovendien dat ongeveer de helft van de gezinnen in Griekenland door de hoge werkloosheid aangewezen is op de pensioenen van de oudere generatie.

In Griekenland zijn er zo’n 3,5 miljoen werknemers voor ongeveer 2,6 miljoen gepensioneerden.  Om de instorting van het overbelaste pensioensysteem te vermijden en te voldoen aan de eisen van zijn internationale schuldeisers, had Athene de voorbije jaren meer dan 10 keer het mes gezet in de pensioenen.

Vanaf begin volgend jaar komt er in Griekenland een overkoepelende pensioenkas waarbij de verschillende pensioenkassen die nu bestaan en meestal hoge tekorten hebben, worden samengevoegd.  Naast mismanagement zijn de zwakke Griekse economie, de hoge werkloosheid en het zwartwerk de belangrijkste oorzaken waarom de pensioenkassen zo goed als failliet zijn.

 GRIEKSE SENIOREN.jpg

Enkele Griekse senioren (eigen foto)

18:59 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.