dinsdag, 27 september 2016

11 BELGEN LANGER OP ZAKYNTHOS DOOR DRONKEN STEWARD

11 BELGEN LANGER OP ZAKYNTHOS DOOR DRONKEN STEWARD

11 landgenoten zagen hun vakantie op het Griekse eiland Zakynthos enkele dagen verlengd worden  doordat een steward op de vlucht Zakynthos - Brussel stomdronken bleek.

Het vliegtuig moest om 17.40 uur opstijgen vanop de luchthaven van Zakynthos.  Toen de reizigers enkele minuten voor tijd aan boord kwamen bleek er een ernstig probleem met een van de bemanningsleden.  Een passagier deed zijn verhaal aan de franstalige krant La Dernière Heure.  “Er zaten al een 30-tal mensen aan boord toen we opstapten.  Ik merkte dat er gefluisterd werd, en hoorde medereizigers tegen elkaar zeggen dat de steward dronken was. Daarop begon iemand onverstaanbaar door de microfoon te praten, dat bleek de man in kwestie.  Daarna kwam hij bij ons en zag dat we een veiligheidsgordel voor een kind hadden.  Waarop hij wankelend nog een gordel ging zoeken, wat totaal overbodig was, terwijl hij opnieuw onverstaanbaar begon te brabbelen.”

De collega’s van de man namen de microfoon over, en melden “vertraging door een technisch probleem”.  Enkele minuten later werd dat “vertraging door ziekte bij een van de crewleden”.  Na een half uur wachten werden de reizigers opnieuw van het vliegtuig gehaald.

Na 2 uur wachten in de transitzone kwam een verbazingwekkend voorstel voor de reizigers.  11 personen mochten op kosten van Jetair 2 dagen langer in Griekenland blijven.  Tot de volgende terugvlucht naar Brussel.

Zo kon het vliegtuig om 20.15 uur toch opstijgen, met ruim 2 uur vertraging.  “De Europese veiligheidsnormen verplichten ons om een bepaald aantal crewleden te voorzien per reiziger.  Om de veiligheid te verzekeren, hadden we dus geen andere keuze.  Over de steward in kwestie werd een rapport opgesteld, en hij zal binnenkort worden opgeroepen.  Het spreekt voor zich dat we dit intern zullen opvolgen.”

De 11 achterblijvers vlogen gisteren terug naar ons land.

Afbeeldingsresultaat voor zakynthos airport

De luchthaven van Zakynthos

De commentaren zijn gesloten.