zondag, 25 september 2016

GRIEKEN WEERHOUDEN BELGEN (VOORLOPIG) VAN EK-TICKET

GRIEKEN WEERHOUDEN BELGEN (VOORLOPIG) VAN EK-TICKET

De Griekse nationale volleybalploeg heeft de Belgische Red Dragons er (voorlopig) van weerhouden hun EK-ticket te behalen. Een zege of zelfs een 3-2-verlies volstond voor de Belgen, maar het werd een droge 3-0-nederlaag in Antwerpen.  Vandaag tegen Moldavië krijgen de Red Dragons nog een kans: 3-0 of 3-1 volstaat ook voor de kwalificatie.

De Grieken bezorgden de Belgen - tot hier toe ongeslagen in de 4 voorrondewedstrijden - een koekje van eigen deeg: vorige week in het eerste kwalificatiedeel in Griekenland wonnen de Belgen met 0-3 van de gastheren.

De Grieken wonnen verdiend" volgens de Belgische coach Dominique Baeyens.  "Ze lieten ons nooit in de match komen, maar de situatie is nu duidelijk: zondag winnen met 3-0 of 3-1. Voor het toernooi had ik voor deze situatie durven te tekenen.

Tegen Griekenland begonnen de Belgen het best met een 5-2-voorsprong in de eerste set, maar de receptie en de opslagdruk kwamen niet goed uit de verf.  De Grieken namen het heft in handen en sloegen snel een grote kloof.  Die konden de Belgen niet meer dichten: 25-19.

In set 2 was er aanvankelijk geen beterschap: 7-2.  Waarna de mannen van de afscheidnemende coach Baeyens tot op een puntje naderden (11-10). Maar erop en erover lukte hen niet: de Griekse sterspeler Tzourits maakte het verschil en de 25-22.

Het werd plots muisstil in de Lotto Arena, de Belgen konden het tij niet meer keren, wat Baeyens ook probeerde: 25-21.

Zo zal het morgen gebeuren tegen hekkensluiter Moldavië in de laatste match. België staat samen met Griekenland op kop met 11 punten en met evenveel gewonnen matchen. Maar het liet onderweg minder sets liggen: 12-5 tegenover 12-7. Zo volstaat morgen een 3-0 of 3-1 zege voor directe kwalificatie. De Grieken verdienden vandaag al hun plek in de barrages met de tweedes.

15:41 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.