zaterdag, 10 september 2016

GRIEKSE TV-ZENDERS STAKEN

GRIEKSE TV-ZENDERS STAKEN

Uit protest tegen de op handen zijnde sluiting van meer dan de helft van het aantal televisiestations in Griekenland, zijn journalisten zaterdag aan een 24-uursstaking begonnen.  De Griekse regering heeft het aantal zendmachtigingen teruggebracht van 7 naar 4, waarvan ook nog eens 2 machtigingen naar nieuwe stations zijn gegaan.  De stations die geen nieuwe vergunning konden betalen moeten dus sluiten.  Honderden journalisten en medewerkers van die stations staan straks op straat.  Het moet gezegd dat de kwaliteit van de uitzendingen van sommige zenders soms van bedenkelijk niveau was.

Hoedanook is de sluiting van de zenders omstreden in Griekenland.  Vanuit de oppositie wordt gesuggereerd dat de linkse regering van Alexis Tsipras een mediasysteem nastreeft dat politiek dichter bij haar beleid staat en daardoor wellicht minder kritiek heeft.  Het is een feit dat de media, doorgaans rechts geïnspireerd, weinig goeds over deze (radicaal) linkse regering weet te brengen.

Tijdens de staking worden er alleen nieuwsberichten op de radio uitgezonden.  Ook de toespraak van premier Tsipras zaterdagavond wordt niet uitgezonden.

 

 

20:57 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.