zaterdag, 20 augustus 2016

GRIEKSE WINT GOUD IN POLSSTOKSPRINGEN

GRIEKSE WINT GOUD IN POLSSTOKSPRINGEN

De Griekse Ekaterini Stefanidi is de nieuwe olympische kampioene in het polsstokspringen. Ze won de zeer hoogstaande finale nipt voor de Amerikaanse Morris.  Polsstokkoningin Isinbajeva, die vandaag haar afscheid aankondigde, was er door de schorsing van de Russische atleten uiteraard niet bij.

Bij afwezigheid van Jelena Isinbajeva, de absolute superster van het polsstokspringen, werd er gevreesd voor een onthoofde competitie.

Maar niets was minder waar. Met een sprong over 4,80m deden maar liefst 4 vrouwen beter dan de olympische kampioene van Londen.  De Amerikaanse Jennifer Suhr kwam er in Rio niet aan te pas.  Ze was ziek en geraakte niet over 4,70m.

De sensatie van de finale was de 19-jarige Eliza McCartney. De Nieuw-Zeelandse springt nu al hoger dan Isinbajeva op die leeftijd en ging foutloos tot 4,80m, haar persoonlijk record. Bij 4,85m moest ze afhaken.

Enkel de topfavorietes Ekaterini Stefanidi uit Griekenland en Sandi Morris uit de VS gingen daarover. 4,90m was voor allebei wel te hoog gegrepen, al was Morris er bij haar laatste poging erg dicht bij.  Goud en tranen voor Europees kampioene Stefanidi, die op alle sprongen samen één poging minder nodig had dan Morris.  Het is de derde gouden plak voor Griekenland op deze spelen.

Ρατσιστική επίθεση μέσω twitter στην Στεφανίδη

15:38 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.