donderdag, 04 augustus 2016

AJAX SCHAKELT PAOK UIT MET HEEL VEEL GELUK

AJAX SCHAKELT PAOK UIT MET HEEL VEEL GELUK

De heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League voetbal tussen Ajax Amsterdam en PAOK was op 1-1 geëindigd en dus lagen de kansen voor de Grieken goed.  Woensdagavond werd de terugwedstrijd in Thessaloniki afgewerkt.  Ajax kroop enkele keren door het oog van de naald maar wist uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken.

De Grieken kwamen al snel op voorsprong toen de Nederlandse debutant Westermann in de 4de minuut Athanasiadis uit het oog verloor bij een corner en deze binnenkopte.   Daarna ging PAOK op de counter spelen en had Ajax aan doelman Cillessen te danken dat het in de 22e minuut niet verder op achterstand kwam via Athanasiadis.  De Grieken wrongen heel wat kansen de nek op en kregen net voor rust het deksel op de neus.  Ajax kreeg een penalty na een lichte overtreding op Viergever, waar aanvoerder Klaassen de verkregen strafschop verzilverde.

De tweede helft begon weer erg onrustig, daar waar Ajax andermaal goed wegkwam bij een kopbal van Rodrigues.   Verlengingen leek onafwendbaar tot daar plots opnieuw aanvoerder Klaassen was in de 87e minuut die met een droog schot doel trof en de Amsterdammers op voorsprong zette. 

De Griekse pers kan het niet geloven dat PAOK na zovele kansen uitgeschakeld is.  

19:21 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.