zondag, 31 juli 2016

ZWARE BOSBRANDEN OP EVIA EN KRETA

ZWARE BOSBRANDEN OP EVIA EN KRETA

Gisteravond moest in de buurt van het badplaatsje Limni op het Griekse (schier)eiland Evia een hotel ontruimd worden omwille van een hevige bosbrand die woekerde in het noorden van het Griekse eiland.  

De vlammen werden aangewakkerd door een krachtige wind.  In totaal 50 brandweerwagens en ruim 200 brandweerlieden bestrijden de vlammen.  Tot het invallen van de duisternis werden ook 2 blusvliegtuigen en 4 blushelikopters ingezet.

Het hotel moest wegens de zware rookvorming geëvacueerd worden, zegt de burgemeester van Limni op de Griekse televisie.  De blusploegen blijven heel de nacht de brand bestrijden.  

Bij het eerste daglicht rukten de vliegtuigen en helikopters opnieuw uit.  Het was dan dat ze zicht kregen op de enorme ecologische vernietiging in de buurt van het grote dorp en "onberekenbare schade, volgens de autoriteiten.

Het vuur is blijkbaar ontstaan in de regio rond Farakla zaterdag rond de middag en heeft zich snel (binnen enkele uren) verspreid naar de badplaatsen Katounia en Limni.  Ondertussen is geweten dat ongeveer 2000 hectare bos weggebrand is.

Ook op de eilanden Kreta en Kea waren hevige bosbranden.  In het zuiden van Kreta, nabij het populaire vakantieoord Agia Galini woedden de vlammen de ganse nacht door tot vandaag nog.  De brandweer kon het vuur pas vandaag onder controle krijgen.  Ook hier is zo'n 2.000 hectare bos in rook opgegaan.

 Eerder deze week werd ook het bekende eiland Chios al zwaar getroffen door bosbranden.  In de regio heersen temperaturen van meer dan 36 graden en staan er sterke winden.

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Εκκενώνονται οικισμοί (pics)

Ρόδος φωτιά

19:19 Gepost door Yamas in Actualiteit, Natuur, Reisinfo, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.