donderdag, 28 juli 2016

800 EXTRA LEERKRACHTEN VOOR MIGRANTENKINDEREN IN GRIEKENLAND

800 EXTRA LEERKRACHTEN VOOR MIGRANTENKINDEREN IN GRIEKENLAND

De Griekse overheid gaat honderden extra leerkrachten inhuren voor versterking op openbare scholen, zodat migrantenkinderen die in Griekenland verblijven in de herfst naar school kunnen.  Dat heeft premier Alexis Tsipras bekendgemaakt.

In een toespraak op televisie deelde de premier mee dat alle vluchtelingenkinderen in september naar openbare scholen zullen gaan. "Zo'n 800 extra leerkrachten zullen worden ingehuurd om dit mogelijk te maken."

Onderwijsminister Nikos Filis schatte gisteren dat het om zo'n 22.000 kinderen gaat.  Het ministerie is er klaar voor om "duizenden migrantenkinderen" op scholen in te schrijven, aldus Filis.  "De kinderen krijgen les in Grieks en een andere taal van hun keuze".  Volgens een andere regeringsbron zal er ook wiskundeles worden gegeven.  "Het gaat om een introductiejaar", zei Filis.  Kinderen die te ver van een school wonen, krijgen onderwijs in de kampen waar ze wonen.

Volgens kinderrechtenorganisatie Save the Children zijn veel kinderen in de Griekse kampen al zo'n anderhalf jaar niet naar school geweest.  Naar schatting verblijven zo'n 57.000 vluchtelingen uit Syrië in Griekenland.

griekse klas.jpg

Een klasje in een Griekse school (eigen foto)

08:24 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.