maandag, 25 juli 2016

ZWARE BOSBRANDEN, O.A. OP CHIOS

ZWARE BOSBRANDEN, O.A. OP CHIOS

Verschillende plaatsen in Griekenland worden door de grote hitte en droogte getroffen door bosbranden.  Met name op het eiland Chios, in de Egeïsche Zee, teistert de vlammenzee de bevolking: hele dorpen worden er geëvacueerd en de noodtoestand werd er uitgeroepen.  Het blussen wordt er ook nog eens bemoeilijkt door de hevige wind.

De grote bosbrand op Chios brak deze ochtend uit, in het zuidwesten van het eiland.  De hevige wind wakkert de vlammen aan en leidt er bovendien toe dat blusvliegtuigen niet kunnen opstijgen.  Het vuur kan voorlopig daarom enkel vanop de grond geblust worden.  Op satellietbeelden is te zien hoe de brand enorme rookwolken creëert, die strekken over de zee tot aan het 400 kilometer verder gelegen Kreta.

Chios is niet de enige plek in Griekenland die wordt getroffen door bosbranden.  Ook op andere eilanden in de Egeïsche Zee, maar ook op het vasteland, doen de aanhoudende hitte en droogte bossen in vlammen opgaan.  Eind vorige week werd de Kretenzische stad Heraklion nog getroffen door een nabijgelegen bosbrand.

Χίος: Μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια

19:24 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.