vrijdag, 01 juli 2016

LAGARDE WIL OLYMPISCHE SPELEN PERMANENT IN GRIEKENLAND

LAGARDE WIL OLYMPISCHE SPELEN PERMANENT IN GRIEKENLAND

Tijdens een toespraak op het Aspen Ideas Festival heeft Christine Lagarde, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds, gesuggereerd om Griekenland permanent gastheer van de Olympische Spelen te maken.

Volgens haar zou een dergelijke stap de Griekse economie en het toerisme ten goede komen, enerzijds door het aantrekken van internationale investeringen en anderzijds zou het een milieuvriendelijke, veilige, plek te bieden om de Spelen telkens opnieuw te organiseren, zonder elke 4 jaar nieuwe stadions te moeten bouwen die nadien toch maar stof en onkruid vergaren.  Bovendien is het, gelet op de historische band, een legitieme plaats voor de Spelen.

Tijdens de crisis van de voorbije jaren was Lagarde niet altijd de beste vriendin van Griekenland, maar blijkbaar heeft voortschrijdend inzicht haar op andere gedachten over het land gebracht.

De IMF-chef wees nog op de enorme catastrofe die de organisatie van de Olympische Spelen momenteel meebrengt voor Rio de Janeiro.  Ze voerde ook aan dat het selectieproces van het Internationaal Olympisch Comité nogal ingewikkeld is.  

Lagarde schatte in dat over een dergelijke mogelijkheid zou kunnen gedebatteerd worden, op voorwaarde dat de nodige transparantie aan de dag gelegd wordt.

 

 

19:01 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.