dinsdag, 28 juni 2016

GROOTSTE GRIEKSE SUPERMARKTKETEN FAILLIET

GROOTSTE GRIEKSE SUPERMARKTKETEN FAILLIET

Marinopoulos, de grootste Griekse supermarktketen, heeft het faillissement aangevraagd.  Het bedrijf heeft meer dan 800 vestigingen, vooral in Griekenland, maar ook in Cyprus, Bulgarije, Albanië en FYROM.  Dit melden Griekse media dinsdag. Naar verluidt heeft het concern een schuldenlast van 500 miljoen €.

Een poging van Marinopoulos een overeenkomst te bereiken met schuldeisers en leveranciers over herstructurering van de schuld leverde gemengde resultaten op.

Ook onderhandelingen tussen Marinopoulos en branchegenoot Sklavenitis om de 33 grootste supermarkten (hypermarkten) gezamenlijk te opereren liepen uiteindelijk op niets uit.  Zo'n 12.000 werknemers en 2.000 Griekse leveranciers leven in de onzekerheid

Supermarkten in Griekenland hebben het de laatste maanden nog moeilijker gekregen.  De supermarktuitgaven daalden in de eerste 4 maanden van dit jaar met 5,7 % op jaarbasis.

Het bedrijf werd opgericht in 1962 en zat van 1995 tot 2012 in een joint-venture met de Franse Carrefourgroep, maar door de Griekse crisis trokken de Fransen eruit.  Marinopoulos bleef evenwel de exclusieve verdeler van Carrefourproducten voor Griekenland en de rest van de Balkan.

marinopoulos.jpg

Een Marinopoulosvestiging met het Carrefoursymbool (eigen foto)

19:24 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.