woensdag, 11 mei 2016

GRIEKENLAND UITGESCHAKELD OP EUROVISIESONGFESTIVAL, CYPRUS DOOR

GRIEKENLAND UITGESCHAKELD OP EUROVISIESONGFESTIVAL, CYPRUS DOOR

Griekenland, dat in de laatste 15 jaar een mooi Eurovisiepalmares heeft opgebouwd, heeft zich voor het eerst in lange tijd niet kunnen plaatsen voor de finale van het festival.  ‘Utopian land’ van de groep Argo bleek geen succesnummer te zijn.  

Ze kwamen als tweede aan de beurt in de eerste halve finale.  Het lied, in het Pontisch gezongen, bevatte zowel de traditionele (en voorspelbare) Balkanbeats als verschillende rap- en hiphopelementen.  Eén van de dansers kreeg het op het einde van het optreden danig warm en trok bij wijze van finale zijn T-shirt uit.  Het mocht niet baten: Griekenland mocht na afloop zijn biezen pakken.  

Cyprus daarentegen verraste met 'Alter ego' van de groep Minus One.  Hoewel de bandleden als echte rockers op het podium stonden en sommigen onder hen zelfs achter de tralies van een pseudo-cel plaatsnamen, klonk hun lied verdacht veel als een popnummer met slechts hier en daar een hoek af.  Tegen de verwachtingen in wist de groep een ticket voor zaterdag te versieren.

19:49 Gepost door Yamas in Actualiteit, Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.