dinsdag, 03 mei 2016

VOORVERKOOP VOOR ZORBA DE GRIEK IN GENT START MORGEN

VOORVERKOOP VOOR ZORBA DE GRIEK IN GENT START MORGEN

Op woensdag 28 september concerteert het Staatsorkest van Athene in het muziekcentrum De Bijloke.  Dat melden de organisatoren van Gent Festival van Vlaanderen.  Het orkest is opgericht in 1893, en is een van de gevestigde waarden in de Griekse cultuurscène, met concerten zowel in Athene en in provinciale Griekse steden als op prestigieuze buitenlandse podia.  Het orkest neemt zowat de leading role op als ambassadeur van werken van Griekse componisten.

Het Athens State Orchestra is een muzikale partner van componist en levende legende Mikis Theodorakis.  Theodorakis drukte zijn stempel op de Griekse (muziek)geschiedenis, met muziek voor de film Zorba de Griek, met ontelbare liederen en met de Mauthausen-trilogie over de Duitse concentratiekampen.  Het orkest brengt zijn pittige suite Zorba de Griek mee, en combineert deze met Griekse Dansen van Nikolaos Skalkottas.

Bovenop de volkse Griekse muziek brengt het orkest ook muziek van Gerschwin. Pianist Evgeni Bozhanov, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, gaat in dialoog met het orkest in de overbekende Rhapsody in Blue.

De officiële ticketverkoop start op woensdag 4 mei. Leden van de FestivalClub kunnen hun tickets al een week op voorhand reserveren. Telefonisch reserveren via 09 225 01 01 of online via de website. Of aan de balie van Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17).

www.gentfestival.be

De commentaren zijn gesloten.