zondag, 01 mei 2016

ZELFS OP GRIEKS PASEN STAKINGEN IN GRIEKENLAND

ZELFS OP GRIEKS PASEN STAKINGEN IN GRIEKENLAND

Uit protest tegen nieuwe harde besparingen in de pensioenen en nieuwe belastingen hebben de trein- en metrobestuurders in Griekenland tijdens het orthodoxe paasweekend het werk neergelegd.

Op Griekse paaszondag rijden er geen treinen en metro's in Athene.  De actie van het spoorpersoneel, die tot maandagochtend zal duren, vormt de voorbode van een nieuwe grootschalige stakingsactie die de vakbonden hebben aangekondigd.

De vakbonden protesteren tegen een nieuw wetgevend pakket met besparingsmaatregelen ten belope van 5,4 miljard €.  Daarover wordt vermoedelijk volgende week gestemd in het Griekse parlement.  Dan willen de 2 grootste vakbonden gedurende 48 uur het land lamleggen.  De precieze datum staat nog niet vast.  Griekenland moet die saneringen doorvoeren als voorwaarde voor nieuwe financiële steun van de internationale kredietverleners.

Intussen wordt met spanning uitgekeken naar de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurozone op 9 mei.  Het IMF eist een bijkomend besparingspakket van 3,6 miljard € dat automatisch geactiveerd wordt indien de budgettaire doelstellingen gemist dreigen te worden.  Dat is voor de linkse regering in Griekenland onverteerbaar.

16:31 Gepost door Yamas in economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.