donderdag, 28 april 2016

PAOK DAAGT NIET OP VOOR HALVE FINALE BEKER

PAOK DAAGT NIET OP VOOR HALVE FINALE BEKER

PAOK Saloniki is gisteren niet komen opdagen voor de terugwedstrijd van de halve finales in de Griekse bekercompetitie.  De club protesteerde tegen een sanctie door de bond na de heenmatch. Die kwam er door rellen op het veld, bekvechtende autoriteiten en een misnoegde voorzitter.  Na een waar Grieks drama zal PAOK nu nog zwaarder gestraft worden voor alle problemen die ze veroorzaakt hebben.

In Griekenland mochten PAOK Saloniki en Olympiakos strijden om een plaats in de finale van de bekercompetitie.  In de heenwedstrijd begin maart, bij een 2-1 voorsprong voor Olympiakos, kwamen supporters van PAOK het veld opgelopen en volgden er zware rellen.

De bezoekers werden hiervoor gestraft door de Griekse voetbalbond.  Het eindresultaat werd gewijzigd in een 3-0-overwinning voor Olympiakos.

Na het zoveelste voetbalgeweld besloot de Griekse overheid in te grijpen.  Ze eisten een stopzetting van het bekertoernooi, maar er kwam meteen reactie van de FIFA.  Het hoogste voetbalorgaan dreigde met sancties tegen de Griekse nationale ploeg als het bekertoernooi niet zou afgerond worden.

Daarom werd besloten de resterende matchen toch te laten doorgaan, met extra veiligheidsmaatregelen.  PAOK-Olympiakos zou woensdag worden gespeeld achter gesloten deuren.

De voorzitter van PAOK, Ivan Savvidi, eiste in de aanloop naar de terugwedstrijd het ontslag van de Griekse bondsvoorzitter en een neutrale buitenlandse scheidsrechter.  De wensen van de klagende voorzitter werden niet vervuld en uit protest kwam zijn ploeg niet opdagen.

De Griekse voetbalbond was hier uiteraard niet mee gediend en heeft besloten de club uit het noorden van Griekenland nu nog zwaarder te straffen.

PAOK verliest in totaal 8 punten in de huidige reguliere competitie en moet drie matchen achter gesloten deuren spelen. Bovenop deze straf krijgt het een boete van 100.000 € opgelegd.  Ook volgend jaar zal PAOK meteen punten verliezen bij aanvang van de competitie.

Savvidi.jpg

 

18:56 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.