zaterdag, 16 april 2016

GRIEKS BEKERVOETBAL HERVAT, FINALE MET ENKEL SCHOOLGAANDE JEUGD

GRIEKS BEKERVOETBAL HERVAT, FINALE MET ENKEL SCHOOLGAANDE JEUGD

De Griekse regering heeft toestemming gegeven om de nationale voetbalbeker te hervatten.  Dat gebeurde na wekenlang getouwtrek tussen de Griekse regering, de Griekse voetbalbond en de internationale voetbalautoriteiten.  In maart was de Griekse bekercompetitie stopgezet nadat de heenwedstrijd van de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos op rellen was uitgedraaid.
 

Bij een 1-2 tussenstand in de 89e minuut bestormden supporters van thuisploeg PAOK het veld met fakkels en vuurwerk.  Ze waren het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.

Eerder in de partij werd Olympiakos-coach Marko Silva geraakt door een beker water, gegooid uit de tribunes.  Olympiakos kreeg uiteindelijk voor de groene tafel een 3-0 zege toegekend.  PAOK kreeg als straf 100.000 € boete en 5 punten in mindering.

De Wereldvoetbalbond FIFA had de Griekse regering en voetbalfederatie tot vandaag de tijd gegeven om de beker verder te zetten.  Als dat niet gebeurde, dreigden alle Griekse voetbalteams Europees geschorst te worden.

Het vervolg van de halve finales wordt nu afgewerkt achter gesloten deuren.  De finale zal mogen worden bijgewoond door een publiek van uitgenodigde scholieren.

14:16 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.