vrijdag, 15 april 2016

TSIPRAS DINEERDE GISTEREN IN MECHELEN

TSIPRAS DINEERDE GISTEREN IN MECHELEN

Men verwacht niet direct de Griekse premier zomaar op restaurant te zien in België, maar voor een aantal Mechelaars was dit donderdagavond wel degelijk mogelijk.  Alexis Tsipras was immers de opgemerkte gast tijdens een blitzbezoek aan het recent geopende bierrestaurant 'Den Grooten Wolsack' in Mechelen.

Tsipras werd als gastspreker uitgenodigd tijdens een bijeenkomst van journalisten van de Duitse uitgeverij Axel Springer, een van de grootste mediabedrijven in Europa.  Op Twitter lieten journalisten onder meer weten dat de Griekse premier nogmaals het belang van de euro voor zijn land onderstreepte.  “Als we de euro hadden verlaten, zou dat zeer slecht zijn geweest voor Europa of nog erger voor Griekenland.  Ik was altijd tegen”, zei hij.

Dat het gezelschap Mechelen uitkoos voor het diner en niet Brussel is opmerkelijk.  Oorspronkelijk was het diner ook gepland in onze hoofdstad, maar door de terreurdreiging werd uitgeweken naar een 'intiemere' plaats.  De premier van Griekenland had het in elk geval duidelijk naar zijn zin, want op een foto die een van de redacteuren de wereld instuurde is Tsipras zichtbaar aan het genieten. 

De commentaren zijn gesloten.