vrijdag, 01 april 2016

500 VLUCHTELINGEN BREKEN UIT GESLOTEN CENTRUM OP CHIOS

500 VLUCHTELINGEN BREKEN UIT GESLOTEN CENTRUM OP CHIOS

Minstens 500 vluchtelingen zijn uitgebroken uit het gesloten opvangcentrum Vial op het Griekse eiland Chios.  De krant ‘Ta Nea’ schrijft op haar website dat de vluchtelingen de afsluiting rond het kamp doorknipten en zich vervolgens naar de haven van het eiland begaven. Bronnen bij de Griekse kustwacht bevestigden de gebeurtenissen.  Aan journalisten zeiden ze dat hun leven in het centrum in gevaar is.

Omdat het gesloten centrum niet meer veilig is voor hen, willen de vluchtelingen verhuizen naar een verlaten kamp in de buurt van de haven.

In Chios was het in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw tot rellen gekomen tussen Afghanen en Syriërs.  Zeker 2 mensen werden na een steekpartij overgebracht naar het ziekenhuis, meerdere anderen raakten lichtgewond.

Volgens eerdere berichten had Dokters van de Wereld zich daarop teruggetrokken uit het kamp, maar de ngo meldt nog altijd aanwezig te zijn op het eiland.  “Donderdagmiddag vond een rustige demonstratie plaats in Vial”, meldt Emmy Deschuttere, woordvoerster van Dokters van de Wereld België.  “Ons team werkte er tot 17.30 uur. Toen ze vanochtend terugkeerden, merkten we dat het medisch centrum beschadigd was.  Daarna heeft de politie ons niet meer toegelaten in het kamp. Dokters van de Wereld zal daarom enkele dagen niet werken in Vial, maar zal en wil zijn medische activiteiten daarna wel weer voortzetten.  Als we vertrekken wordt de medische opvang niet meer gegarandeerd.”

In het kamp kunnen 1.200 mensen opgevangen worden, maar er zouden nu 1.500 mensen verblijven.

Ετοιμοι για τον Πειραιά οι 500 που «απέδρασαν» από το hotspot για να μην επαναπροωθηθούν

18:46 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.