maandag, 28 maart 2016

9 MENSENSMOKKELAARS OPGEPAKT OP KOS

 

Griekse veiligheidsdiensten hebben op het vakantie-eiland Kos 9 mannen opgepakt die als leden van een bende mensensmokkelaars beschouwd worden.  Daarbij zijn verscheidene vervalste documenten in beslag genomen, plus materiaal om identiteitspapieren te vervalsen.

"De arrestanten zijn buitenlanders en alles wijst erop dat ze leden van een mensensmokkelbende zijn die migranten van Turkije naar Griekenland en dus naar de EU brengt", zegt een officier van de kustwacht.

Ondertussen nam de toestroom van vluchtelingen en migranten uit Turkije verder af.  In 24 uur tijd kwamen slechts 73 mensen op de Griekse eilanden aan, de 2 dagen daarvoor respectievelijk 78 en 161.  De crisisstaf in Athene schat het totale aantal migranten in Griekenland op 50.200, van wie 11.200 in Idomeni, aan de grens met Macedonië.

In Idomeni riepen honderden migranten vandaag luidkeels om de opening van de grens.  Onbekenden hadden in het kamp het gerucht verspreid dat Duitsland duizenden asielzoekers zou opnemen.  Ooggetuigen melden dat de politie de mensen met luidsprekers in het Arabisch en Farsi liet weten dat de geruchten vals waren en dat de grens niet zouden opengaan.  Om te verhinderen dat de migranten de afsluiting zouden bestormen, was de politie sterk aanwezig.

Op de autoweg tussen Saloniki en de Macedonische grens hield de politie verscheidene bussen tegen met mensen die in Idomeni actie wilden voeren voor de opening van de grens.

Κως: Εννέα συλλήψεις για διακίνηση πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες

De commentaren zijn gesloten.