zaterdag, 26 maart 2016

EVACUATIE VLUCHTELINGENKAMP IDOMENI GESTART

EVACUATIE VLUCHTELINGENKAMP IDOMENI GESTART

De Griekse overheid is begonnen aan de ontmanteling van het omstreden vluchtelingenkamp bij Idomeni aan de gesloten grens met FYROM.  De eerste migranten worden naar andere locaties gebracht.

De registratie van nieuwe vluchtelingen op de Griekse eilanden als gevolg van de overeenkomst tussen de EU en Turkije, lijkt er voor te zorgen dat steeds minder vluchtelingen naar het vasteland Griekenland afreizen om vanaf daar verder Europa in te trekken. 

Het kamp in Idomeni ziet de komst van vluchtelingen daardoor steeds verder dalen.  Daarom is nu besloten het kamp te ontruimen.  Ondertussen zijn al zo’n vierhonderd vluchtelingen in bussen naar andere opvangkampen gebracht, meldt AFP. 

De vluchtelingen wordt aangeboden zelfstandig mee te werken aan de ontruiming van het kamp.  De eersten hebben daar nu gehoor aan gegeven, voornamelijk vrouwen en kinderen.  Andere vluchtelingen zeggen echter dat ze het kamp niet zullen verlaten, omdat ze hoop houden dat ze vanuit daar verder Europa in kunnen reizen.  

 

De opvang van vluchtelingen in Idomeni krijgt veel kritiek, omdat de omstandigheden er slecht zijn, het er onveilig is en het kamp sinds het akkoord tussen Turkije en de EU fungeert als een soort gevangenis.  

Volgens Griekse autoriteiten moet het in de komende dagen mogelijk zijn om steeds meer vluchtelingen over te plaatsen naar andere kampen. In totaal moeten uiteindelijk zo’n 30.000 nieuwe plekken worden gecreëerd.

Φεύγουν πρόσφυγες από την Ειδομένη - Αναχώρησαν τρία λεωφορεία

18:53 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.