zondag, 20 maart 2016

VICKY LEANDROS IN KURSAAL OOSTENDE

VICKY LEANDROS IN KURSAAL OOSTENDE 

50 jaar in de spotlights: dat is een prestatie die slechts weinigen de Grieks-Duitse zangeres Vicky Leandros al hebben voorgedaan.  In 2016 gaat ze met haar „Das Leben und ich”-show op tournee om het bijzondere jubileum te vieren en talrijke hoogtepunten uit haar immense carrière live met haar publiek te delen.

Het verhaal van Vassiliki Papathanasiou – Vicky Leandros dus – begint al in 1965, als haar debuutsingle „Messer, Gabel, Schere, Licht” uitkomt.  Twee jaar later mag ze voor Luxemburg aantreden in het Eurovisie Songfestival, waar ze ‚maar’ op de vierde plaats eindigt met „L’amour est bleu”.  In 1972 probeert ze het nog een keer, met „Après toi”.  Ze kaapt daarmee niet alleen de eerste plaats weg op het Songfestival, maar wordt met 8 miljoen verkochte exemplaren van de single in één klap ook de best verkopende artiest wereldwijd op dat moment.

Sindsdien is Vicky Leandros een echte wereldster, met ontelbare hits op haar palmares en meer dan 50 miljoen verkochte cd’s op haar naam.  
Maar ook na al die jaren op het podium, maakt ze er geen geheim van dat ze nog steeds kriebels in de buik heeft als ze op de bühne mag staan.  Die ongelofelijke ‚goesting’ zorgt ervoor dat ze haar publiek telkens weer een onvergetelijke avond weet te bezorgen, en dat zal ook tijdens haar tournee in 2016 niet anders zijn. 

Vicky Leandros is geboren op het Griekse eiland Korfoe, maar verhuisde als kind met haar ouders naar Duitsland.

Op 13 mei 2016 is ze te gast voor een concert in het Casino Kursaal te Oostende.  Meer info en/of tickets?  Klik op de afbeelding hieronder en surf rechtstreeks naar de site van Kursaal Oostende.

De commentaren zijn gesloten.