maandag, 14 maart 2016

OPNIEUW MENSEN VERDRONKEN IN GRIEKENLAND, NU OOK IN RIVIER

OPNIEUW MENSEN VERDRONKEN IN GRIEKENLAND, NU OOK IN RIVIER

Ongeveer 2.000 mensen hebben geprobeerd om Macedonië te bereiken via een rivier langs de Grieks-Macedonische grens.  In die rivier lieten eerder op de dag nog 3 Afghanen het leven.  Op de Egeïsche zee waren maandag 8 mensen vermist.  5 van hen werden ondertussen al uit zee gered.

3 Afghanen, 2 mannen en 1 vrouw, zijn maandag verdronken in een rivier tussen Griekenland en Macedonië.  "De lichamen van 3 mensen zijn ontdekt.  Waarschijnlijk gaat het om migranten die zijn verdronken in de Suva Reka-rivier", zegt een woordvoerder van de Macedonische politie.  De jongste dagen wordt de regio getroffen door zwaar regenweer.  Hierdoor is het waterpeil van de rivier hier sterk gestegen.

Uiteindelijk probeerde een groep van ongeveer 2.000 mensen om via deze grensrivier toch tot in Macedonië te geraken.  De grote groep bereikte Macedonië wel, maar daar werden ze opgewacht door de ordediensten die hen terug richting Griekenland brachten.

De grote uittocht heeft te maken met de onvrede die heerst in het vluchtelingenkamp in Idomeni, aan de Grieks-Macedonische grens.  Meer dan 1.000 mensen hebben er maandag geprotesteerd tegen de gesloten grensovergang en de erbarmelijke levensomstandigheden in het kamp.

Ondertussen probeert de Griekse overheid zoveel mogelijk mensen te overtuigen om het kamp in Idomeni te verlaten en zich naar andere centra in het land te laten brengen.  "Ze moeten hier niet blijven. We hebben genoeg plaats in opvangcentra op slechts 20 km van hier, waar ze veel degelijker kunnen leven", zegt Dimitris Vitsas, viceminister van Defensie en verantwoordelijk voor de coördinatie van het migratiebeleid in Griekenland.

Nog maandag waren 8 mensen vermist op de Egeïsche zee nadat ze schipbreuk hadden geleden.  De kustwacht slaagde er tijdens een reddingsoperatie in om 5 van de 8 drenkelingen te redden, zegt een woordvoerder van de Griekse kustwacht aan de staatstelevisie.  Het is de eerste keer in weken dat er opnieuw mensen vermist worden in Griekse wateren.  Het merendeel van de slachtoffers verdrinkt namelijk in het Turkse gedeelte van de Egeïsche zee.

18:51 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.