zaterdag, 12 maart 2016

"SITUATIE AAN GRENS ZAL SNEL VERBETEREN"

"SITUATIE AAN GRENS ZAL SNEL VERBETEREN"

Het aantal vluchtelingen in de grensplaats Idomeni in Griekenland zal tegen eind volgende week sterk zijn afgenomen. Dat heeft de Griekse viceminister van Defensie Dimitris Vitsas op de Griekse tv gezegd.

Sinds Macedonië de grens met Griekenland gesloten heeft, zijn duizenden vluchtelingen gestrand in het grensplaatsje Idomeni.  Ze leven er in tentjes, zonder basisvoorzieningen.  Ze zijn zeker met meer dan 10.000.

De Griekse regering lijkt nu vastberaden om de vluchtelingen daar weg te halen.  De viceminister van Defensie, die de vluchtelingencrisis moet beheren in Griekenland, heeft in een tv-interview gezegd dat er geen sprake zal zijn van een gewelddadige ontruiming van het kamp.  Er zullen wel bussen worden ingezet, om de vluchtelingen naar opvangkampen in Athene te brengen.

Volgens de viceminister zijn al duizenden mensen ingegaan op het aanbod.  Daardoor zou het kamp, dat is herschapen in een modderpoel, snel kleiner moeten worden.  De vluchtelingen kunnen elders terecht, omdat Griekenland volgende week 50.000 nieuwe opvangplaatsen zal creëren.

Toch zal het niet meteen een leegloop zijn in Idomeni. Veel vluchtelingen zouden de Europese top wil.

18:33 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.