zaterdag, 05 maart 2016

PROBLEMEN IN GRIEKS VOETBAL DOOR RELLEN EN VLUCHTELINGENCRISIS

PROBLEMEN IN GRIEKS VOETBAL DOOR RELLEN EN VLUCHTELINGENCRISIS 

In het Griekse voetbal gaat de competitiematch tussen Iraklis Saloniki en Olympiakos Piraeus niet door.  Dat gebeurt op voorspraak van de Griekse onderminister van Sport. De lokale overheden krijgen niet voldoende politieagenten op de been voor het competitieduel.

Het nabijgelegen Idomeni wordt overspoeld door een grote stroom vluchtelingen, die op weg zijn naar Macedonië. De politieagenten uit Saloniki worden geacht die stroom te begeleiden. Daarop besloot Stavros Kontonis, de Griekse onderminister van Sport, het duel de verplaatsen naar een nog onbekende datum.

Woensdag werd het bekerduel tussen PAOK Saloniki en Olympiakos (al kampioen van Griekenland) gestaakt. Supporters vochten met elkaar en met de politie en betraden het veld. Kontonis pleitte er na die match en de ongeregeldheden voor om de competitie stil te leggen, maar op Iraklis - Olympiakos na, gaan alle overige duels gewoon door.  Wel is besloten om het bekertornooi voor dit seizoen te beëindigen.  Er komt dus geen finale.  Op welke basis men dan de bekerwinnaar en het daaraan gekoppelde Europese ticket zal bepalen is nog niet duidelijk.

15:58 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.