woensdag, 02 maart 2016

FYROM LAAT 170 VLUCHTELINGEN BINNEN

FYROM LAAT 170 VLUCHTELINGEN BINNEN

De politie van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM) heeft 170 vluchtelingen uit Syrië en Irak vanuit Griekenland laten binnenkomen.  Ze mochten de grensovergang bij het Griekse Idomeni passeren en hun reis richting Centraal-Europa op de Balkanroute voortzetten. 

Dat berichtte de Griekse staatsradio ERT onder aanhaling van de Griekse politie.  Aan de Griekse kant van de grens zitten echter nog altijd duizenden mensen vast.  Zij hopen dat Macedonië toch nog zijn grens opent voor alle migranten.

Griekenland wordt de laatste weken meer en meer het vluchtelingenopvangkamp voor Europa nu omringende landen (Macedonië, Bulgarije) en EU-lidstaten als Slovenië en Oostenrijk hun grenzen bijna hermetisch afsluiten voor migranten.  Volgens de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties staat de EU "aan de vooravond van een humanitaire ramp die ze zelf heeft veroorzaakt".

 

 

De Griekse premier Alexis Tsipras noemde de grensblokkades onacceptabel.  Eerder waarschuwde hij dat zijn land "geen opslagplaats voor zielen" mag worden en dreigde hij desnoods alle EU-besluiten te blokkeren.

Volgens Griekse media is het aantal vluchtelingen dat bij Idomeni wacht, intussen opgelopen tot meer dan 10.000.  De eerste 2 maanden van dit jaar kwamen er ruim 120.000 migranten Griekenland binnen via Turkije.  Dat is 30 keer zoveel als vorig jaar in dezelfde periode.

Ειδομένη: Μόλις 170 πρόσφυγες πέρασαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Zicht op de grens bij Idomeni.

13:51 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.