maandag, 29 februari 2016

"EU MAG GRIEKENLAND NIET IN ASIELCHAOS STORTEN"

"EU MAG GRIEKENLAND NIET IN ASIELCHAOS STORTEN"

Europa kan niet toestaan dat Griekenland in chaos vervalt vanwege de vluchtelingencrisis, zegt Angela Merkel. De Duitse bondskanselier deed haar uitspraken in het licht van ernstige internationale verdeeldheid over de aanpak van het probleem.

Zo hebben Oostenrijk en diverse Balkanlanden extra grensrestricties ingesteld voor migranten, zodat zij nu in Griekenland stranden. Lidstaten van de Europese Unie hebben volgens Merkel niet gevochten om de Grieken in de euro te houden om ze nu dan maar aan hun lot over te laten.

Op tv-zender ARD verdedigde de politica haar besluit tot het openstellen van de Germaanse grenzen, ondanks het feit dat daardoor haar populariteit is gedaald. Volgens de BBC vroegen vorig jaar bij onze oosterburen ruim een miljoen mensen asiel aan, wat leidde tot frictie in Merkels regeringscoalitie en de opkomst van extreemrechtse groepen. Volgens haar bestaat er voor de migratiecrisis "geen Plan B".

Op 7 maart wordt er weer tussen EU-landen en Turkije over de vluchtelingenproblematiek overlegd. Verderop in de maand volgt nog een ontmoeting waarbij men met enige urgentie zal proberen te komen tot gezamenlijk beleid. Het naderende lenteweer zal de volksverhuizing richting dit continent naar verwachting namelijk niet doen krimpen.

19:10 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.