zondag, 14 februari 2016

GRIEKSE POLITIE ARRESTEERT 3 BRITTEN VOOR WAPENSMOKKEL

GRIEKSE POLITIE ARRESTEERT 3 BRITTEN VOOR WAPENSMOKKEL

De Griekse autoriteiten hebben drie mannen met een Brits paspoort gearresteerd die mogelijk grote hoeveelheden wapens en munitie de Grieks-Turkse grens over wilden smokkelen.  Dit hebben de Griekse politie en kustwacht vandaag bekendgemaakt.

De mannen, allen van Iraaks-Koerdische komaf, werden gisterenavond gearresteerd bij twee verschillende operaties.  Ze vervoerden meer dan 20 pistolen en geweren, inclusief veel munitie, in aanhangers.

2 van de mannen werden gearresteerd na een tip van de Griekse geheime dienst.  Ze werden gevonden op een parkeerplaats in de havenstad Alexandroupolis, aldus de kustwacht. De mannen vervoerden zeker achttien geweren.  De derde verdachte werd gearresteerd dichtbij de Turkse grens en had vier pistolen bij zich.

De autoriteiten hebben de internationale politieorganisaties Europol en Interpol ingelicht.  Toch is er op dit moment geen bewijs dat de 3 banden hebben met terreurorganisaties als Islamitische Staat (IS), aldus een politiewoordvoerder tegen persbureau Reuters. De politie vermoedt dat het gaat om wapens die voor trainingsdoeleinden kunnen worden gebruikt.

Vandaag worden de verdachten voorgeleid op verdenking van illegaal wapenbezit en -smokkel.  Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat ze contact hebben met de lokale autoriteiten in Griekenland over de zaak.

Όπλα και χιλιάδες σφαίρες στην κατοχή τριών συλληφθέντων στον Έβρο

De commentaren zijn gesloten.