vrijdag, 12 februari 2016

KRETENZISCHE BOEREN BETOGEN IN ATHENE

KRETENZISCHE BOEREN BETOGEN IN ATHENE 

Het landbouwersprotest in Griekenland, dat al meer dan 2 weken aan de gang is, heeft vandaag ook de hoofdstad Athene bereikt.  Uit onvrede over de geplande pensioen- en belastinghervorming probeerden boeren uit Kreta het ministerie van Landbouw te bezetten.  De politie werd bekogeld met stenen, tomaten en voetzoekers.   De 'Bestorming van de hoofdstad' zal minstens 2 dagen duren, hadden de landbouwers aangekondigd.

Later vandaag willen boeren uit geheel Griekenland met hun tractoren voor het parlement in Athene demonstreren.  Om een verkeerschaos te voorkomen, heeft de politie 11 belangrijke straten naar het stadscentrum afgesloten.  Wie met zijn tractor aan de checkpoints arriveerde, werd teruggestuurd.

In het hele land blokkeren de boeren al minstens 130 verkeersaders.   Athene moet onder EU-druk de staatsfinanciën spijzen met hogere belastingen en "saneringen".  Specifiek voor de landbouwers staan een verhoging van de pensioensbijdrage van 7 naar 20 % en het afschaffen van belastingvoordelen in de steigers.

Στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες αγρότες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

18:54 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.