zaterdag, 06 februari 2016

GRIEKSE BOEREN PROTESTEREN FEL

GRIEKSE BOEREN PROTESTEREN FEL

Uit protest tegen de geplande pensioen- en belastinghervormingen blokkeren Griekse boeren vandaag de belangrijkste verkeersaders van het land.  De snelweg Athene-Thessaloniki is sinds de middag in de omgeving van de Centrum-Griekse stad Lárissa gedurende 24 uur met tractoren versperd, aldus een woordvoerder van de landbouwers op de Griekse televisie.  Ook de pechstroken worden geblokkeerd.  Vanavond zullen de boerenbonden beslissen of ze maandag op 62 plaatsen in totaal de wegen voor onbepaalde duur versperren.

Ook buurland Bulgarije lijdt net als de Grieken onder de al weken durende wegversperringen.  Er staan kilometerslange files met vrachtwagens aan de grensovergangen met Griekenland.   Als teken van goede wil openden de boeren zaterdagmorgen de grensovergang bij Exochi-Ilinden. Hoelang die open blijft, is niet duidelijk.  Vrijdag mochten een aantal vrachtwagens bij Promachon-Kulata passeren.

De landbouwers verzetten zich tegen de harde besparingen in de marge van de pensioenhervorming.  Onder andere hun pensioenbijdrage zal stapsgewijs van 7 naar 20 % bijna verdrievoudigen.

Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών - κλειστά τελωνεία, ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών

18:59 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.