zaterdag, 30 januari 2016

GRIEKSE VOETBALLERS VOEREN ACTIE VOOR VLUCHTELINGEN

GRIEKSE VOETBALLERS VOEREN ACTIE VOOR VLUCHTELINGEN

De voetballers van 2 Griekse clubs vroegen gisteravond met een opvallende actie aandacht voor het lot van alle vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten proberen Europa te bereiken.  Direct na de aftrap gingen de spelers van AEL Larissa en Acharnaikos op de grond zitten, een voorbeeld dat werd gevolgd door de scheidsrechters en trainers en reserves langs de kant.  Ze bleven zo zitten gedurende 2 minuten.

Via de stadionspeaker kreeg het publiek een verklaring voor de gecoördineerde actie van de clubs uit de tweede divisie in Griekenland.  "De spelers blijven 2 minuten op de grond zitten, in een poging de autoriteiten en iedereen die ongevoelig lijkt geworden voor de gruwelijke misdaden die worden gepleegd in de Egeïsche Zee wakker te schudden'', klonk in het stadion van Larissa.

De afgelopen maanden zijn honderden vluchtelingen overleden die vaak in gammele en overvolle bootjes probeerden over te steken naar Griekenland.

Bij Acharnaikos speelt ook de Belg Anthony Emeka, die vroeger nog actief was in de Belgische derde klasse bij VV Bocholt.  Bij Larissa sloot de Belg Mbo Mpenza destijds zijn carrière af.

Voor zij die het willen weten: Larissa won nadien de match met 2-0.

11:52 Gepost door Yamas in Actualiteit, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.